Ohjelmointiympäristön asennus Windowsiin

Tässä ohjeessa neuvotaan, miten saat asennettua kaikki tarvittavat ohjelmat omalle kotikoneellesi Python-ohjelmien kirjoittamista ja ajamista varten.

Suorita tämän ohjeen vaiheet järjestyksessä ylhäältä alas. Vaikka vaiheita on paljon, pitäisi asentamisen onnistua näiden ohjeiden avulla. Jos et kuitenkaan saa kaikkea toimimaan, tule tekemään ensimmäiset tehtävät johonkin harjoitusrymään, jotta saat tehtyä ensimmäisen tehtäväkierroksen määräaikaan mennessä.

Tarvittaessa voit pyytää apua kurssin uutisryhmässä, tai jos käytät kannettavaa tietokonetta, voit ottaa sen mukaan johonkin harjoitusryhmään.

Voit katsoa asennuksen vaiheittain myös videoesityksenä täältä.

Python-tulkin asennus

Python-tulkin avulla suoritetaan Python-kielellä kirjoitettuja ohjelmia. Python
Jos et halua asentaa enempää ohjelmia tietokoneellesi, voit käyttää Pythonin mukana tullutta IDLE-ympäristöä. IDLE:n käyttämistä ei kuitenkaan neuvota tässä ohjeessa tai kurssilla, joten on erittäin suositeltavaa jatkaa eteenpäin ja asentaa Eclipse.

Javan asennus

Vaikka kurssin ohjelmointikielenä on Python, tarvitaan Javaa Eclipsen käyttämistä varten. Myös Vislaamo-tehtävät vaativat Javan toimiakseen. Java Java

Eclipsen asennus

Eclipse on tehokas kehitysympäristö, jonka avulla on helppo koodata ja ajaa kirjoitettuja ohjelmia.
Eclipsen sisältävä paketti on kooltaan yli 120 megatavua. Windows Vistan sisäänrakennettu purkamistoiminto saattaa olla erittäin hidas tai purkaminen voi pysähtyä virheeseen. On suositeltavaa käyttää jotakin muuta purkuohjelmaa. Tähän tarkoitukseen käy esimerkiksi ilmainen 7-Zip, jonka voit ladata täältä. Ohjelma asennetaan suorittamalla ladattu tiedosto, eikä mitään asetuksia tarvitse vaihtaa.
Eclipse Eclipse Eclipse Eclipse Eclipse Eclipse

Pydevin asennus

Pydev-lisäosa mahdollistaa Python-ohjelmien kirjoittamisen Eclipsen avulla. Asennetaan lopuksi vielä tämä lisäosa käyttöön, minkä jälkeen koko asennusprosessi on valmis. Pydev Pydev Pydev Pydev Pydev Pydev Pydev

Eclipsen käyttäminen

Lopuksi voit vielä kokeilla, että kaikki toimii halutulla tavalla ja näet samalla hieman, kuinka Eclipseä käytetään. Kokeilu Kokeilu Kokeilu Kokeilu Kokeilu Kokeilu Kokeilu Kokeilu